Något jag ska prova så fort jag hinner..
Instruktioner
- Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Dela potatisen i halvor.
- Baka den mitt i ugnen tills den är mjuk, 40-45 minuter.
- Bryn filén i olivolja i en het stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
- Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Strimla tomatena. Lägg en tomatstrimla i varje skåra och strö över osten.
- Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och ugnsstek bredvid potatisen de sista 15-20 min. Håll köttet varmt under folie och höj temperaturen till 250°.
- Gör spenatröran under tiden. Tina och pressa vattnet ur
spenaten. Skala, hacka och fräs vitlöken i smör. Rör i spenaten.
- Gröp ur och mosa de bakade potatisarna men spara skalen.
- Blanda potatis, creme fraiche och spenatröran. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll skalen och strö över ost. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min. Servera med sallad.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar