God fläskfilé med potatiskaka och aromsmör med smak av vitlök och citrus.
Instruktioner
- Platta till köttbitarna, lägg dem mellan plastfolie eller i en plastpåse. Banka ut försiktigt tills de är c:a 1 1/2 cm tjocka. Salta och peppra.
- Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ svalt.
- Vispa upp smöret med elvisp, c:a 1 minut. Blanda i citrusskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Spritsa smöret eller rulla det till en rulle i fuktat smörpapper och låt stelna i kylskåp.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor. Stek skivorna i olja i en stor stekpanna c:a 5 minuter, vänd då och då. Blanda i grädden. Smaka av med salt och paprikapulver.
Publicerat den
29 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar