Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosmarinstekt filé med aromsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God fläskfilé med potatiskaka och aromsmör med smak av vitlök och citrus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Platta till köttbitarna, lägg dem mellan plastfolie eller i en plastpåse. Banka ut försiktigt tills de är c:a 1 1/2 cm tjocka. Salta och peppra.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd köttet i marinaden och ställ svalt.
  3. Vispa upp smöret med elvisp, c:a 1 minut. Blanda i citrusskal och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Spritsa smöret eller rulla det till en rulle i fuktat smörpapper och låt stelna i kylskåp.
  5. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Stek skivorna i olja i en stor stekpanna c:a 5 minuter, vänd då och då. Blanda i grädden. Smaka av med salt och paprikapulver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.