Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med rostad vitlök och basilika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket enkel och god gryta som jag snappade upp av min syster som ofta gjorde den när vi kom på besök. mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva fläskfilén i rätt så tunna skivor, bryn dem i stekpanna. Lägg åt sidan. Hacka vitlöken och rosta den i smör tills den blir ljusbrun. Häll på vatten och buljongtärningen. När buljongtärningen lösts upp så har du i grädde, creme fraiche och fläskfilén. Låt detta puttra i ca 1o minuter. Innan servering har du i osten och den hackade basilikan (efter smak). Salta och peppra. Smaka av. Servera med pasta, potatis eller ris. Det går också bra att bara servera med sallad och något gott bröd t ex vitlöksbaguette.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Dunadain 12 februari 2009

    Man kan bara säga WOW! Vilken kul rätt. Den rostade vitlöken, tillsammans med en god basilikasmak var verkligen en angenäm överraskning. Inget för dietisten dock. Men ack så god. En fyra tyckte familjen att den var värd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.