Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kikärtsbiffar med rostad blomkål och limeaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika biffar med sting. Aiolin är väldigt gott till, istället för lime kan du ta citron. Gör dubbelsats av biffarna och lägg i frysen. Blixtsnabb middag nästa gång!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär morötterna i stavar. Dela blomkålen i mindre bitar. Ta även med blasten. Vänd runt grönsakerna i olja på en plåt och rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills morötter och blomkål är mjuka men fortfarande har sin spänst kvar.
  3. Mixa sönder kikärterna och blanda med ägg, lök, ingefära, vitlök, salt och cayennepeppar. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kikärtssmeten. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smeten till små platta biffar. Stek ca 2 minuter per sida.
  4. Aioli: Vispa äggulor, senap och lime hårt, gärna med elvisp. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock konsistens. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  5. Servera aiolin till biffarna och rostade grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.