Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad blomkålssoppa

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Döm inte hunden efter håren säger man ju och det gäller även för denna soppa. Den är inte vacker med sin gråbruna färg, men väldigt god! Den runda fylliga smaken av rostad blomkål i den krämiga soppan är en upplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

Grovhacka den råa blomkålen. Spraya en gjutjärnspanna med lite olja och rosta blomkålen däri på medelvärme. Blomkålen ska få rejält med gyllene färg och får gärna bli lite mörkbrun här och där. Lägg blomkålen i en gryta och slå på vattnet. Lägg i buljongtärningarna och koka blomkålen mjuk under lock. Det tar ungefär 15 minuter, lite beroende på hur stora bitarna är. Mixa blomkålen i buljongen med en mixerstav, tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.