- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En snabb, nyttig och god sallad. Perfekt till att ha i kylen några dagar så att det bara är att skopa ner lite i matlådan till jobbet!
Instruktioner
- Ta couscousen och rosta den på högsta värmen i en torr teflonpanna, detta tar ungefär 10 minuter. Under tiden så fräser du grovhackad paprika, zucchini och hela vitlöksklyftor i en panna med olivolja på medelvärme, så att dom får lite färg. Tänk på att "skaka" pannan med couscousen så att det rörs om lite i mellan åt.
- Nu är grönsakerna frästa och couscousen rostad, sortera ut vitlöksklyftorna från de frästa grönsakerna och lägg dem åt sidan. Vänd ner couscousen och grönsakerna i en stor plastbunke. Ta en ny skål för att göra vinegretten. Finhacka rödlöken. Lägg basilikabladen, den finhackade rödlöken och de frästa vitlöksklyftorna i en djup skål, en sådan som ibland följer med till handmixern är bra. Häll på balsamvinäger så att det täcker ingridienserna.
- Mixa detta med handmixer tills det blir en slät "sås", häll detta över salladen och rör om. Tag sedan fetaosten och smula i den med händerna, rör om igen. KLART!
- Tips!
- Låt salladen dra lite innan servering så att den svalnar lite, servera med ett glas kallt myntavatten!
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
åh,det här lät riktigt gott och spännande, ska absolut testas!