Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad grönsakssallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ingick i dottern Sofias studentbuffé. Vi bjöd på Fläderbål och som tilltugg tunnbrödsrullar med lax, katrinplommon med bacon. Buffématen var rosmarinmarinerad fläskfilé, citrusinkokt lax, försommarpotatis, rostad grönsakssallad, färskost, och citron & jordgubbstårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lägg cocktailtomaterna på bakplåtpappersklädd plåt. Strö på flingsalt, farinsocker och lite olivolja och ställ in i ugnen på 80 grader i 12 timmar.
  2. Dag 2: Häll av spadet och lägg kronärtskockshjärtan på hushållspapper för avrinning. Dela varje hjärta i fyra delar.
  3. Dela paprikan i stora bitar. Skär varje sparris i tre delar.
  4. Lägg grönsaker och cocktailtomater i en långpanna. Häll på olivolja och salta och peppra. Grilla i 10 minuter tills de fått fin färg, ta ut och låt svalna.
  5. Blanda salladsblad, cocktailtomater och grillade grönsaker i en skål.
  6. Tillsätt flingsalt och dra gärna några varv på pepparkvarnen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • [email protected] 6 juni 2013

    vad menar du med dag 1 och dag 2?

  • xeniaxyz 6 juni 2013

    Hej! Tomaterna ska vara i ugnen i 12 timmar så enklast är att börja dagen innan man ska servera det. Lycka till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.