Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad ingefära

 
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Lekande lätt, smakrik och nyskapande. Gillar du asiatisk mat, starka smaker och krispiga tillbehör? Då är detta perfekt. Se bara upp med den heta oljan så är detta superenkelt. Ingefära smaken träder fram när den rostas och blir riktigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär helst en långsmal bit ingefära. Skala och skiva i tunna skivor. Skär sedan skivorna i tunna tunna strimlor.
  2. Hetta upp olja i ett passande kärl på spisen och låt bli ångande hett. Se till att oljan är minst 1,5 cm djup.
  3. Lägg i ingefära och använd en hålslev för att trycka ner och plocka upp. Ingefäran ska se ut som på bilden, härligt gyllenbrun och krispig. Låt vila på papper och svalna.
  4. Går lika bra att använda 5 minuter som 5 dagar senare.
  5. Passar att strö över sallader, på asiatiska rätter, soppor osv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.