Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad pumpa med ingefära, maränger, hasselnötter och mörk chokladsorbetorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pumpa fungerar fint till desserter också! Prova att göra denna läckra dessert med goda smakkombinationer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladsorbet: Värm vatten, honung och gelatinblad och slå över hackad choklad. Kör smeten i glassmaskin.
  2. Pumpa: Skala och klyfta pumpan. Rosta den i 10 minuter på 150 grader tills den har blivit mjuk. Koka ihop socker och vatten till sirapskonsistens utan att den har tagit färg. Lägg i finhackad ingefära och ställ svalt.
  3. Vänd runt pumpan i ingefärssirapen. Lägg ut pumpan på desserttallrikar och ringla över extra ingefärssirap. Lägg på marängen och den finhackade, rostade hasselnöten samt chokladsorbeten. Avsluta med några blad citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.