Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad sötpotatissoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Receptet har ni sett i senaste numret av buffé. Gjorde soppan i söndags, och jag bara måste få rekommendera den till alla ni som gillar sötpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis och lök i klyftor. Häll 1 msk olivolja i en ugnssäker form. Lägg i sötpotatis- och lökklyftor. Ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de är mjuka.
  3. Lägg sötpotatis- och lökklyftorna i en kastrull. Mixa med stavmixer till en puré.
  4. Tillsätt vatten och buljongtärningarna. Låt soppan sjuda utan lock i 5 minuter. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Häll soppan i skålar, smula över fetaost och lägg i några oliver. Garnera med basilika och servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • chocogla 10 oktober 2009

    Åh vilken god soppa! Den lät väldigt simpel när jag jämförde med andra sötpotatissoppsrecept (långt or) men eftersom det var det här jag hade hemma, så fick det bli den. Det är jag glad för, för den var fantastiskt god. Kan tänka mig att byta ut hönsbuljongen till svampbuljong nästa gång, så att jag kan bjuda mina vegitariska vänner.

  • missQ 27 mars 2012

    God soppa som både 6-åring och 1-åring åt med god aptit. 6-åringen gillade t.o.m. fetaost (vilket han inte gör i vanliga fall). Den gör vi fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.