Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad tomatsoppa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fick den i min mail!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomat, rödlök och timjan i en ugnsform, ringla över olivoljan och rosta i ugnen ca 30 minuter. Tomaterna ska bli mjuka och lite skrynkliga. Ta bort timjanstjälkarna och lägg sedan grönsakerna och lite av grönsaksbuljongen samt crème fraiche i en mixer och kör tills det blir slätt.(Det går även bra att mixa allt i en kastrull med en staxmixer) Häll över tomatblandningen i en kastrull och tillsätt resten av buljongen. Värm försiktigt upp soppan och smaka av med salt och peppar. Strö den färska basilikan över soppan innan du serverar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tutish 29 oktober 2009

    Vi gjorde denna för ett tag sedan, väldigt smakfull. Tack för ett gott recept:) Vi serverade med bröd till och det behövdes sannerligen om man vill se det som en fullvärdig måltid. Men otroligt mysiga smaker även fast jag tror att vi skippade basilikan. Tack tack...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.