Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad Tomatsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klar favorit! En riktigt god soppa som alla kan göra. Jag har lagat den ett flertal gånger och är väldigt nöjd med resultatet varje gång. Prova den, du kommer inte bli besviken. Passar även bra om du försöker undvika/är allergisk mot kolhydrater, mjölkprodukter samt kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Halvera stora tomater och snitta små och strö ut på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper på. Hacka paprikan och lök och lägg på plåten.
  3. Strö över örter och ringla olivolja på.
  4. Rosta i 45 minuter.
  5. Finhacka moroten och purjolöken. Fräs på låg värme länge tills helt mjuka i olivolja i en stor kastrull. Tillsätt finhackade soltorkade tomater.
  6. Strö över oregano på de rostade grönsakerna och tillsätt sedan de i kastrullen.
  7. Slå på buljong. Låt koka upp och mixa sedan slät med en stavmixer.
  8. Salta och peppra. Servera med ett gott bröd. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • dolores 26 augusti 2010

    Väldigt gott, bra som mellanmål bl.a när mormor skall försöka vara lite nyttig när barnen kommer från skolan.

  • Patteb 27 januari 2014

    Ska paprika och tomater skalas efter rostning...?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.