Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmakyckling med rostade grönsaker och salsa verde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låter gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Hacka sardeller eller ansjovis och kapris och lägg i en skål. Blanda i persiljan. Pressa över citronsaft och skalad vitlök. Tillsätt oljan. Krydda med nymalen peppar, vänta med saltet. Låt såsen stå och dra, smaka av om salt behövs.
  2. Tvätta potatisen men låt skalet sitta kvar. Skär pumpan i bitar. Salta och peppra kycklingfiléerna, lägg på salviablad och vira om parmaskinkan. Fäst med tandpetare. Lägg potatis, pumpa och kyckling i en långpanna. Ringla över olivoljan och sätt in i 200° varm ugn i 15 minuter.
  3. Förväll bönorna under tiden ca 3 minuter. Spola dem kalla. Skär löken i klyftor. Lägg bönor, tomater, lök och oliver i långpanna. Pressa citronsaften över. Salta och peppra på grönsakerna och sätt in i ugn ytterligare 10 minuter.
  4. Ugnstemperatur 200º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.