Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julias rårissallad med linser och gremolata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyttig och smakrik är denna matiga sallad. Byt ut varmrökt lax mot räkor, grillad kyckling eller tofu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med gremolatan. Mixa persilja, vitlök, citronskal, citronjuice och olivolja med stavmixer eller i en lite matberedare. Krydda med 1½ krm salt och ½ krm peppar.
  2. Häll av, skölj och låt linserna rinna av. Skala och skär moroten i tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare. Dela, kärna ur och skär avokadoköttet i skivor. Dela flower sproutsen på mitten. Stek dem i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Blanda råris, linser, morot, avokado och flower sprouts med hälften av gremolatan. Lägg upp på tallrikar. Bryt laxen i mindre bitar och fördela över. Strö över tranbär och pumpakärnor. Servera med resterande gremolata.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.