Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spagetti med bacon, salvia och mandel

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

På Sicilien, dit vi reste i höstas, lärde sambon och jag hur gott det kan vara med mandel i olika maträtter...

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på pastavattnet, salta och koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Hacka rödlöken, tärna paprikan och skär baconet i strimlor. Värm någon tesked olivolja i en stor panna, lägg i chili och vitlök och låt dessa bli gyllene. Bryn sedan tomatpastan och lägg i löken och paprikan. Löken får gärna bli en aning brynt. Häll på krossad tomat och låt puttra, så att det kokar ihop lite. Salta och sockra. Stek under tiden baconet. Rosta mandeln i en stekpanna och hacka den sedan. Hacka hälften av salvian fint och blanda ner i tomatsåsen. Hacka resten lite grövre och blanda med mandelhacket. Vänd ner den färdigkokta pastan i tomatsåsen och blanda i baconet. Strö mandel- och salviahack över och servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nilha 4 januari 2010

    Gott och ganska enkelt! Stod aldrig när baconen skulle i men jag stekte dem och blandade med resten. Blev massa pasta över trots att vi var fyra som åt. Dessutom tog jag i ungefär dubbelt så många salviablad som det stod för att få smak av dem men det gör man ju som man vill!

  • kirira 6 januari 2010

    Hoppsan, glömde visst baconet! ar rättat till det nu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.