Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Klassiskt engelskt tillbehör till söndagssteken eller julkalkonen. Gott även till kyckling eller fläskkotletter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen. Sätt ugnen på 225 grader. Koka poatisen i lättsaltat vatten i tio minuter. Det får gärna koka lite häftigt så att potatisen blir "ruggig".
  2. Häll av och ånga av potatisen. Lägg på locket och skaka grytan så att potatisytan blir uppruggad. Under tiden potatisen ångar av smält fettet i en ugnsform av metall med höga kanter, den bör inte vara för vid.
  3. När fettet är riktigt hett ta ut formen och ställ den på potatisplattan (med plattan på). Rulla potatisarna i fettet, salta och peppra på potatisen. Sätt in potatisen i ugnen och låt den vara inne i cirka 40 minuter. Man kan gärna vända runt potatisarna nån gång under tiden.
  4. När potatisarna är kripsiga på utsidan och mjuka och fluffiga inuti är de klara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.