Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fröpanerad fisk med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Familjens favoritfisk. Ungarna kräver att få den som söndagsmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning: För att spara tid om receptet lagas på vardagkvällen brukar jag skala och skära rotfrukterna på morgonen och lägga dem i en tillsluten påse med pressad citron och olivolja. Ger även mer smak. Kväll: 1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg upp rotfrukterna på en ugnsplåt och ringla lite olivolja över. (ej om du haft dem i marinad över dagen.) Strö på salt Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
  2. 2. Vispa ett ägg lätt i en djup tallrik. Blanda pumpafrön, solrosfrön och sesamfrön i en annan djup tallrik. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd fisken först i ägget och sedan i fröblandningen.
  3. 4. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek fisken 3–4 minuter per sida. Servera direkt med rostade rotfrukter och ev. en klick citron yogurt (turkisk yogurt, citron, salt och cayenne)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.