Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt men ooo så gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skala potatis, morötter och rödbetor och skär i klyftor/stavar.
  3. Lägg rotsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, lite flytande honung. Salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då.
  4. Blanda lammfärsen med 1 dl matlagningsyoghurt (spara resten till såsen), 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 tsk kanel. Pressa i en vitlöksklyfta. Forma till 8 biffar.
  5. Stek biffarna i en het panna med smör/olivolja, så att de får fin färg. Lägg i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.
  6. Man kan även blanda i fetaost och gröna oliver i färsen.
  7. Sås: Blanda 1 dl matlagningsyoghurt med 1 pressad vitlök, 1 msk olivolja, Smaka av med kanel och salt.
  8. Såsen kan smaksättas med lite honung för att bli mer barnvänlig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.