- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Otroligt gott och rätt enkelt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
Tvätta och skala alla rotfrukter, ta en långpanna och häll på lite olivolja. Dela rödbetorna på mitten, skiva sedan i en halv cm tjocka skivor, gör samma sak med kålroten. Dela upp morötterna i lagom tjocka stavar, gör samma sak med palsternackan fast aningen större stavar, palsternackan blir nämligen klar fortare annars och bränner gärna.
- Lägg allt i långpannan, ringla över olivolja efter eget tycke. Det går bra att använda sprayflaska för olja för ett magrare alternativ, det behövs nämligen inte jätte mycket för att det ska bli gott även om det blir godare med mer olja.
- Strö över flingsalt, svartpeppar och timjan, ställ in plåten i mitten av ugnen. Det ska vara inne i c:a 30-40 min det varierar lite beroende hur tjockt man skurit rotfrukterna. Kolla till c:a var femte minut och vänd med en stekspade så att det inte bränner fast.
Såsen: lägg fraichen i en skål, hacka rödlöken fint, pressa vitlöken. Lägg alltsammans i fraichen ihop med kapris och svartpeppar, blanda.
- Krydda köttet med grovmalen svartpeppar, flingsalt och paprikapulver och börja steka när rotfrukterna nästan är klara. Smaklig måltid!
Publicerat den
20 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte god middag. Jag plusade på matsedlen med att blanda grönsakerna med klyftpotatis plus att jag gjorde rödvissås. Det blev en god smakbrytning till creme fraiche såsen (som fick mycket beröm av gästerna) . Det blev super gott.
Det här måste jag testa :)