- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fanns inget recept specifikt för hjortsadel, dock är detta snarlikt andra recept för rådjurssadel.
Rotsaker i ugn är inget nytt recept heller, men skriver i det här för fullständighetens skull.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Gör i ordning rotsakerna, ringla olja över, strössla med flingsalt och skjuts in i ugnen när det är varmt.
- Putsa sadeln om nödvändigt. Klappa in den med kryddor, bryn runt om i stekpanna. Stick in kötttermometer i köttigaste delen. Täck med baconskivorna.
- När rotsakerna gått ca 30 minuter kan du sätta in en form med sadeln i, alternativt vänta till rotsakerna är färdiga och gör sen köttet klart.
- Titta på köttermometern - efter smak ta ut köttet. Jag lät min gå till 70 grader, då var det rosa närmast benet. VI gillar inte rött blodigt kött här. Det var saftigt o fint ändå.
- Vispa ur panna och form med vätska, buljong, rödvin och grädde. Smaka av. Koka ihop till angenäm konsistens.
Publicerat den
5 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar