Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostade primörer med krämig mathavre och gräslöksyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Säsongens grönsaker i en perfekt kombination med mathavre smaksatt med Karjohanssvamp och norrländsk ost, toppad med gräslöksyoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela sparrisen på mitten. Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar. Skala morötterna men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten. Förväll bondbönorna tills de mjuknat, spola kallt och skala.
  2. Lägg grönsakerna i en form och blanda med lite rapsolja.
  3. Grilla grönsakerna i ugnen på 180 grader tills de är krispiga. Salta och peppra.
  4. Koka under tiden matvetemixen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner riven västerbottensost.
  5. Blanda yoghurten med gräslök, rivet limekskal, salt och peppar.
  6. Lägg grönsakerna på tallrikar. Pressa mathavremixen i små portionsformar och stjälp upp dem. Toppa med gräslöksdipp och solrosskott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.