Rostade primörer med krämig mathavre och gräslöksyoghurt

Säsongens grönsaker i en perfekt kombination med mathavre smaksatt med Karjohanssvamp och norrländsk ost, toppad med gräslöksyoghurt.

Ingredienser

2 dl mathavremix, Gogreen
200 g grön sparris
5 salladslökar
150 g knippmorötter
100 g bondbönor
Rapsolja
Salt
Peppar
1 dl riven västerbottensost

Gräslöksyoghurt:
1½ dl meze yoghurt
½ dl finskuren gräslök
1 tsk rivet limeskal
Solrosskott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
379
Sparat:
3

Gör så här

Dela sparrisen på mitten. Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar. Skala morötterna men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten.
Förväll bondbönorna tills de mjuknat, spola kallt och skala.

Lägg grönsakerna i en form och blanda med lite rapsolja.

Grilla grönsakerna i ugnen på 180 grader tills de är krispiga. Salta och peppra.

Koka under tiden matvetemixen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner riven västerbottensost.

Blanda yoghurten med gräslök, rivet limekskal, salt och peppar.

Lägg grönsakerna på tallrikar. Pressa mathavremixen i små portionsformar och stjälp upp dem. Toppa med gräslöksdipp och solrosskott.

LIKNANDE RECEPT

Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Krämig pastasal
av sajoh69
över 2 månader
Tacolåda LCHF
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Smarrig och krä..
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Asiatisk dressi
över 2 månader
Cupcakes
över 2 månader
Mugcake
33 dagar
Ugnsbakad kyckl
över 2 månader
Pasta med timja
över 2 månader