Rostade primörer med krämig mathavre och gräslöksyoghurt

Säsongens grönsaker i en perfekt kombination med mathavre smaksatt med Karjohanssvamp och norrländsk ost, toppad med gräslöksyoghurt.

Ingredienser

2 dl mathavremix, Gogreen
200 g grön sparris
5 salladslökar
150 g knippmorötter
100 g bondbönor
Rapsolja
Salt
Peppar
1 dl riven västerbottensost

Gräslöksyoghurt:
1½ dl meze yoghurt
½ dl finskuren gräslök
1 tsk rivet limeskal
Solrosskott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
359
Sparat:
3

Gör så här

Dela sparrisen på mitten. Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar. Skala morötterna men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten.
Förväll bondbönorna tills de mjuknat, spola kallt och skala.

Lägg grönsakerna i en form och blanda med lite rapsolja.

Grilla grönsakerna i ugnen på 180 grader tills de är krispiga. Salta och peppra.

Koka under tiden matvetemixen enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner riven västerbottensost.

Blanda yoghurten med gräslök, rivet limekskal, salt och peppar.

Lägg grönsakerna på tallrikar. Pressa mathavremixen i små portionsformar och stjälp upp dem. Toppa med gräslöksdipp och solrosskott.

LIKNANDE RECEPT

av UllaC
över 2 månader
av sajoh69
över 2 månader
över 2 månader
av hannas
över 2 månader
av kicki_k
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT