Rostade sesamfrön och pålägg

Av de lätt rostade sesamfröna kan också göras ett pålägg liknande nötpasta, se recept, i en söt eller salt variant.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ägg
Betyg (0 röster)

Gör så här

Rostade sesamfrön:
Tvätta oskalade sesamfrön noggrant och bred ut på dem på en handduk. När fröna nästan är torra, läggs de på en bakplåt och rostas lätt i 80- 100 grader i ca 1 timme.

Rör om emellannåt så att rostningen sker jämnt.
Fyll sesamfröna på skruvlocksburk, när de svalnat.

För att bevara doft- och aromämnena stöts eller mals fröna först kort före förbrukningen. (En kaffekvarn kan vara till hjälp)

De malda sesamfröna kan strös på en smörgås med enbart smör eller ovanpå en brödskiva med naturell kvarg.

Sesampasta med kryddor:
Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.

Sesampasta med honung:
Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Sesamfrön, sesampasta, Rostade sesamfrön, Olja, Basilika, Koriander, Salt, sesampasta, Rostade sesamfrön, Olja, Honung, Citron
Visningar:
1420
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
LCHF - Pones (g
över 2 månader
Black and White
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Mugcake
över 2 månader
Asiatisk dressi
över 2 månader
Mandel- och val
över 2 månader
Ugnsbakad kyckl
över 2 månader
Miso-dressing
över 2 månader