Rostade sesamfrön och pålägg

Av de lätt rostade sesamfröna kan också göras ett pålägg liknande nötpasta, se recept, i en söt eller salt variant.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: ägg

Ingredienser

Rostade sesamfrön:
200 g sesamfrön, oskalade

Sesampasta med kryddor: ( salt)
200 g rostade malda sesamfrön
75 g olja
1 msk basilika
1 tsk koriander
(salt)

Sesampasta med honung: (söt)
200 g rostade malda sesamfrön
50 g olja
2 msk honung
Saften av en 1/2 citron

Betyg (0 röster)
Visningar:
1365
Sparat:
7

Gör så här

Rostade sesamfrön:
Tvätta oskalade sesamfrön noggrant och bred ut på dem på en handduk. När fröna nästan är torra, läggs de på en bakplåt och rostas lätt i 80- 100 grader i ca 1 timme.

Rör om emellannåt så att rostningen sker jämnt.
Fyll sesamfröna på skruvlocksburk, när de svalnat.

För att bevara doft- och aromämnena stöts eller mals fröna först kort före förbrukningen. (En kaffekvarn kan vara till hjälp)

De malda sesamfröna kan strös på en smörgås med enbart smör eller ovanpå en brödskiva med naturell kvarg.

Sesampasta med kryddor:
Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.

Sesampasta med honung:
Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.

LIKNANDE RECEPT

av UllaC
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av Kicki8
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT