Av de lätt rostade sesamfröna kan också göras ett pålägg liknande nötpasta, se recept, i en söt eller salt variant.
Instruktioner
- Rostade sesamfrön:
Tvätta oskalade sesamfrön noggrant och bred ut på dem på en handduk. När fröna nästan är torra, läggs de på en bakplåt och rostas lätt i 80- 100 grader i ca 1 timme.
- Rör om emellannåt så att rostningen sker jämnt.
Fyll sesamfröna på skruvlocksburk, när de svalnat.
- För att bevara doft- och aromämnena stöts eller mals fröna först kort före förbrukningen. (En kaffekvarn kan vara till hjälp)
- De malda sesamfröna kan strös på en smörgås med enbart smör eller ovanpå en brödskiva med naturell kvarg.
- Sesampasta med kryddor:
Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.
- Sesampasta med honung:
Blanda alltsammans och förvara i skruvlocksburk i kylskåp.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar