Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt oxfilé med tryffelsmör och rostad potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig gourmetmiddag för dig och dina vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg potatisen i en långpanna, salta och ringla över olja och ställ in i ugnen i 225 grader.
  2. Bryn köttet runt om på hög värme i en grill eller stekpanna, i smör om du använder stekpanna. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnsäker form. Lägg på rosmarinkvistarna och ringla över oljan.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och ställ in kötttet med stektermometer ovanför potatisen. Stek köttet tills innertemperaturen är 55 grader.
  4. När köttet är klart höj temperaturen till 225 grader och rosta färdigt potatisen i ugnen tills den är mjuk totalt ca 45 minuter. Rör om någon gång under tillagningen. Låt köttet vila 15 minuter innan du skär upp det.
  5. Blanda alla ingredienserna till tryffelsmöret och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.