- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En enkel, mustig och god soppa som passar utmärkt en kall höstdag!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela squashen på mitten, gröp ur innanmätet och skär bort allt skal, skär sedan i bitar.
Lägg squashbitar, lök, rosmarin och vitlök i en långpanna, ringla över olivoljan, salta och peppra.
Stek i ugnen tills squashen är mjuk, ca 15 minuter. Rör gärna runt någon gång under tiden.
- Ta sedan ut långpannan ur ugnen och häll allt i en stor kastrull. Tillsätt vin, grädde, vatten och kycklingfonden/buljongtärningen.
- Mixa allt till önskad konsistens.
- Värm sedan upp soppan och låt den småputtra i ca 10 minuter så alla smaker kommer fram.
- Servera gärna soppan med en klick créme fraiche eller hyvlad parmesan ost och/eller rostade pumpakärnor.
Ha gärna ett gott bröd till också.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
1 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar