- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Klassiskt engelskt tillbehör till söndagssteken eller julkalkonen. Gott även till kyckling eller fläskkotletter.
Instruktioner
- Skala potatisen.
Sätt ugnen på 225 grader.
Koka poatisen i lättsaltat vatten i tio minuter.
Det får gärna koka lite häftigt så att potatisen blir "ruggig".
- Häll av och ånga av potatisen. Lägg på locket och skaka grytan så att potatisytan blir uppruggad. Under tiden potatisen ångar av smält fettet i en ugnsform av metall med höga kanter, den bör inte vara för vid.
- När fettet är riktigt hett ta ut formen och ställ den på potatisplattan (med plattan på). Rulla potatisarna i fettet, salta och peppra på potatisen.
Sätt in potatisen i ugnen och låt den vara inne i cirka 40 minuter. Man kan gärna vända runt potatisarna nån gång under tiden.
- När potatisarna är kripsiga på utsidan och mjuka och fluffiga inuti är de klara.
Publicerat den
23 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar