Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostas med paprikasmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rostas är en mycket prisvärd köttbit, den är mör och man tillagar den på samma sätt som t.ex. ryggbiffen. Gott till är haricots verts, lök och purjolök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Lägg paprikan med snittytan neråt i en eldfast form och rosta tills skalet börjar bli svart, ca 15 min. Ta ut paprikan.
  3. Koka bönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola dem kalla under rinnande vatten.
  4. Skär purjolöken, löken och vitlöken i tunna skivor.
  5. Skala paprikan och ta bort mellanväggar och kärnor. Skär paprikan i små tärningar och blanda med smöret och osten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Hetta upp lite olja i e stekpanna och fräs alla grönsakerna några minuter. Krydda med salt och peppar.
  7. Stek köttet i lite olja i en stekpanna eller ett grilljärn, ca 2 minuter på var sida, eller längre om man vill ha dem mer välstekta.
  8. Servera med grönsakerna och paprikasmöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.