Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sussies oxfilé med täcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Hittade på receptet när jag var sugen på flera olika saker och inte kunde bestämma mig, så jag kombinerade allt! Det går bra att använda rostasfilé i stället för oxfilé. Gott med hemgjord klyftpotatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med klyftpotatisen. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen, men behåll skalen på. Dela potatisen i klyftor. Lägg i en ugnspanna, ringla över rapsolja och krydda med flingsalt och rosmarin. Rör om i potatisn då och då. Tar ca 40 minuter att bli klar.
  2. Medan potatisen står i ugnen: stek bacontärningarna i sitt eget fett, ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Skiva purjolöken fint, hacka vitlöksklyftorna och paprikan och fräs i lite smör. Ta upp ur pannan och stek kantarellerna i smör, krydda med salt. Blanda alltsammans till en röra. Stek oxfilén till önskad temperatur, krydda med salt och svartpeppar. Lägg oxfilébitarna i en ugnsform, lägg bacon- och grönsaksröran ovanpå. Skiva mozzarellan och täck köttet med den. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
  3. Servera med klyftpotatisen, en sallad och ett gott rödvin!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tollatolla 4 augusti 2011

    Gott! Hade även timjan till potatisen. Likaså kryddade jag oxfilén med svart- och grönpeppar liksom lite marinad som jag strök på köttet som grillades. La svampen m.m. i en liten stekpanna med osten över och serverade till så var det lättare att få köttet perfekt. Serverade med lite sallad (bladspenat, ruccola etc) och ett gott rött vin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.