- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Hittade på receptet när jag var sugen på flera olika saker och inte kunde bestämma mig, så jag kombinerade allt! Det går bra att använda rostasfilé i stället för oxfilé. Gott med hemgjord klyftpotatis till.
Instruktioner
- Börja med klyftpotatisen. Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj potatisen, men behåll skalen på. Dela potatisen i klyftor. Lägg i en ugnspanna, ringla över rapsolja och krydda med flingsalt och rosmarin. Rör om i potatisn då och då.
Tar ca 40 minuter att bli klar.
- Medan potatisen står i ugnen: stek bacontärningarna i sitt eget fett, ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Skiva purjolöken fint, hacka vitlöksklyftorna och paprikan och fräs i lite smör. Ta upp ur pannan och stek kantarellerna i smör, krydda med salt.
Blanda alltsammans till en röra.
Stek oxfilén till önskad temperatur, krydda med salt och svartpeppar.
Lägg oxfilébitarna i en ugnsform, lägg bacon- och grönsaksröran ovanpå. Skiva mozzarellan och täck köttet med den. Gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
- Servera med klyftpotatisen, en sallad och ett gott rödvin!
Publicerat den
23 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott! Hade även timjan till potatisen. Likaså kryddade jag oxfilén med svart- och grönpeppar liksom lite marinad som jag strök på köttet som grillades. La svampen m.m. i en liten stekpanna med osten över och serverade till så var det lättare att få köttet perfekt. Serverade med lite sallad (bladspenat, ruccola etc) och ett gott rött vin.