Fantastikt gott. Bra buffémat.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°
- Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen.
- Stek tills termometern visar 59° C eller högre beroende på hur röd man vill ha steken. Det tar 1½–2 timmar.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
- Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med cocktailkapris.
- Servera med ugnsrostade grönsaker.
Publicerat den
2 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta ska jag testa. Lät gott.
Fungerar fint å koka sås på spadet också. Kokade upp hade i grädde och en klick honung. Mums!