Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rostbiff med potatisgratäng & äkta rödvinsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Supergod maträtt för t.ex Nyår eller ngn annan typ av festlighet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag vill inspirera dig att ta egna intiativ till denna maträtt men heta tips är:
  2. Blanda kryddblandningen med olivoljan gnid in över rostbiffen. Sätt ugnen på 125-150 grader. Efter halva tiden häller du lätt över LITE rödvin över rostbiffen. Bästa sättet att veta när rostbiffen är färdig är att du har en sticka som mäter temperaturen. Själv tar jag ut rostbiffen vid 60 grader ca men det finns andra som vill ha den lite mer åt det välstekta hållet. Vilket då får bli ca 80 grader på köttet. Men rostbiff ska serveras mediumstekt för den bästa smaken.
  3. Potatisgratängen är enklast att göra om du har halvfärdiga potatis: Betyder att dom har kokat halva sin tid. Sedan när potatisen har svalnat så skär du dom i runda fina bitar. Blanda kryddor, cremé freiche och grädde, riven vitlök och purjon till en fin sås.
  4. Lägg upp potatis, ost och sås i 3-4 lager beroende på vad du har för plåt eller hur stor din gratängform är. Avsluta med 1-2 cm tjockt lager av ost på toppen och krydda lätt med svartpeppar. Låt potatisgratängen stå i ugnen på 150 grader i ca 30-40 min
  5. Rödvinsås: Ta skyn ifrån köttet & häll i grytan. Därefter fortsätter du med buljiongen, 1½ dl vatten soyan och avsluta med vin och maizena. Låt såsen sjuda en stund Ca 5-10 min under omrörning. Tillsätt gärna ngn god kryddda av din känsla som t.ex vitpeppar? Lite vitlök? grillkrydda? För att få en kryddig och god fyllig smak. Tillsätt gärna även en nypa socker. Ngt som också kan vara gott är att ersätta lite av vattnet med lätt grädde eller mjölk. För en krämigare smak, detta är självklart en smaksak
  6. Jag hoppas du kan finna inspirationen att göra detta på ditt sätt. Bli personlig i köket. gör köket till din nya bästa vän.
  7. lycka till
  8. mvh MrForssander ;)

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annie28 4 februari 2011

    Har precis nu gjort din rödvinsås och den blev väldigt god :-) hade i en liten skvätt matlagningsgrädde å det va inte fel ;-) kryddadde lite extra efter smak oxå, bra grundrecept med få ingredienser!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.