Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotad broccoli med kassler

(1 kommentar)  
Rotad broccoli med kassler Rotad broccoli med kassler
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En gratäng med massor av smaker utan massor av kryddor. Råvarornas smaker fick fullt spelrum och blev underbara ihop. Kokspadet som ni häller av bör ni spara för det blev en god buljong. Serveras gärna med knäckebröd till denna gratäng. Utesluter ni kasslern så blir det en vegetarisk gratäng. Lägger ni kasslern i den tjocka såsen och hoppar över broccolin, så blir såsen en pastasås. Men själv föredrar jag gratängvarianten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala alla rotfrukter och lökar. Skär kålrot i små tärningar och skiva morötter i slantar. Skär potatis, vit och gul lök i mindre bitar, och grovriv osten. Smörj en ugnsform, och koka upp vattnet med salt i. Lägg i den frysta broccolin och låt sjuda i ca 10 minuter. Ta upp broccolin med hålslev och lägg den i formen. Lägg i kålrot, morötter, vitlök och kryddpepparkorn i vattnet.
  2. Låt koka med lock ca 15 minuter, lägg då i potatis och gul lök och koka 15-20 minuter till. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Skär kasslern i skivor som strimlas och skärs i småbitar, sprid bitarna över broccolin. Häll vattnet av rotkoket och lägg i smöret, kör med mixerstav till en slät puré. Späd med grädden och koka upp under omrörning. Det ska vara som en mycket tjock gratängsås.
  4. Tag kastrullen av värmen och rör ner osten, rör om till osten löst sig, smaka av med salt och peppar. Häll krämsåsen över broccolin, och sprid över ströbröd. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dag6 18 februari 2013

    Gott Dett blir en fyra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.