Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfrukstrulle med chèvreost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv potatisen grovt. Skala och finriv morötterna och finhacka löken. Blanda potatis, morötter, ägg, Crème fraiche och lök samman i en skål. Pressa, riv eller hacka vitlöken och blanda i smeten. Tillsätt salt och peppar. Blanda allt till en smet.
  2. Bred ut smeten på smörpapper som ligger på plåt, ca 1-2 cm tjockt och över nästan hela bakplåtspappret.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 25-35 minuter i 200 grader tills kakan fått fin färg.
  4. Medan kakan är i ugnen kan du skala bort kanten på osten (eller behålla den om du tycker den är god) samt dra av bladen från timjansplantan.
  5. När kakan i ugnen är klar, smula och bred ut osten över hela kakan. Strö sedan timjansbladen över osten och rulla samman kakan längs långsidan. Ungefär som när du rullar samman en rulltårta.
  6. Rulla lite i taget då själva kakan lätt fastnar. Lossa med kniv eller osthyvel om det fastnar. Bäst är att använda silikon bakplåtspapper (sådana som du kan använda om och om igen, fastnar minst på dem)
  7. Skär sedan rullen i ca 2 cm breda skivor. Gott till grillat, sallad, eller på buffébord.
  8. Lite pilligt att göra men gillar du chèvreost så är det värlt besväret att göra denna rulle. Lycka till : )

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.