Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfrukter med ost- och nöttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

ICA Buffé nr 10 2011

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär potatis och rotfrukter i ca 2 cm stora bitar. Skala och skär löken i strimlor. Skala och pressa vitlöken.
  3. Blanda rotfrukter, vitlök och lök i en stor ugnsform.
  4. Vispa samman olja, senap och honung. Häll det över rotfruktsblandningen. Salta och peppra lätt. Blanda väl. Strö över persilja och rosmarin.
  5. Täck med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen i 50 minuter, de ska inte rostas.
  6. Under tiden: Rosta och hacka hasselnötterna. Blanda med bröd, smör och ost. Salta och peppra lätt.
  7. Ta ut rotfrukterna. Häll på grädden. Blanda väl. Täck med nötblandningen. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills täcket fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.