Låt det vara bitar av rotsaker och svamp i soppan – eller mixa den slät.
Instruktioner
- Blötlägg kantarellerna 15 min.
- Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skiva palsternackan och potatisen.
- Ansa den färska svampen och skär i bitar.
- Fräs lök, vitlök, palsternacka och purjolök i smör och olja i en kastrull.
- Krama ur trattkantarellerna. Lägg i ca 1 dl blötlagda kantareller i lökfräset, samt potatis och 3/4 av den färska svampen (spar resten till servering). Stek under omrörning några minuter.
- Häll på buljongen och låt småkoka under lock ca 15 min tills rotsakerna är mjuka.
- Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare. Smaksätt med salt och peppar. Rör ner crème fraiche och hetta upp.
- Till servering:
Stek resten av den blötlagda svampen och den färska svampen i smör. Salta och peppra. Toppa varje sopptallrik med 1–2 msk fräst svamp.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar