Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsgratäng Rotfruktsgratäng
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Mycket god gratäng!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Går utmärkt att göra 1 dag i förväg.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Koka upp mjölk och grädde. Pressa i vitlök. Tillsätt salt och peppar. Skala och skiva rotfrukterna tunt, 2-3 mm, och lägg ner dem i gräddmjölken.
  3. Sänk värmen och låt sjuda i 25-30 minuter tills grädden börjat tjockna och rotfrukterna börjat mjukna. Rör om försiktigt då och då så att det inte fastnar i bottnen på kastrullen.
  4. Häll över i en ugnssäker form och gratinera i 10-15 minuter eller tills gratängen fått fin färg. Ta ut och låt svalna i minst 10 minuter före servering

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • evaldo 18 oktober 2008

    Har smakat din gratäng och blev förtjust i den. Serverade den med ungsstekta kycklingfiléer. Kommer säkert upp på menyn igen. Har lagt in bilder på den.

  • cjanstad 21 november 2008

    mycket god. Gästerna var nöjda. Serverade den med rådjursfile.

  • EKC6150 27 november 2009

    Det här var ju en jättegod gratäng Tack så mycket för receptet mvh Jocke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.