Vegetarisk, smakrik och nyttig lasagne med underbara smaker som serveras med en knaprig rödkålssallad och en klick fetacréme. Jag lovar att denna rätt faller i smaken även för den köttälskade matgästen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv palsternacka och rotselleri. Fräs vitlök och rotfrukter ca 3 minuter i oljan i en stor stekpanna. Rör ner tomatpurén. Låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt krossade tomater, kanel, oregano, sambal oelek, honung och vatten. Koka upp och låt koka ca 2 minuter. Rör ner kvargen. Krydda med salt och peppar.
- Varva tunna lager rotfruktsröra med lasagneplattor i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med ett lager röra. Toppa med riven ost. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör salladen under tiden.
- Strimla rödkålen. Skala apelsinen med en kniv och skär i bitar. Blanda rödkål, apelsinbitar och mandelspån i en skål. Häll på olja och vinäger. Blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda gräddfil och honung till fetacrémen. Smula ner fetaosten och rör om.
- Servera rotfruktslasagnen med rödkålssalladen och en klick fetacréme.
Publicerat den
3 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar