Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfylld köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En mycket smakfull köttfärslimpa med fin fast form. Gick bra att skära i skivor som inte ville falla sönder även som nygräddad. Serverad med potatis, gräddsås och lingonsylt så blev det en köttfärslimpa med lite lyxkänsla.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda havregryn, potatismjöl, salt, peppar, spiskummin och filmjölk i en bunke. Låt stå och svälla i 15-20 minuter medan ni förbereder resten. Finriv morot, pepparrot och rotselleri, grovriv gul lök. Blanda ägg och allt det rivna med de svällda havregrynen. Blanda ner köttfärsen och forma till en tjock knubbig limpa, som läggs i en smord ugnsform. Smält smöret och blanda med sojan, pensla limpan med blandningen. Sätt in en fals under mitten av ugnen, och sänk värmen till 175 grader. Grädda i ca 1 timme. Servera gärna med potatis, gräddsås och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.