Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotmos Rotmos
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gammal hederlig svensk husmanskost.Servera till fläsklägg eller kött/fläskkorv.

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala rotsakerna och skär dem i bitar. 2. Koka upp vatten,läggspad eller buljong,salt och pepparkorn.Lägg i kål-och morotsbitarna.Låt koka ca.20 min. 3. Lägg i potatisbitarna och låt alltsammans koka mjukt. 4. Häll av spadet,spara lite att späda moset med.Pressa rotfruktsbitarna genom purepress eller kör dem i matberedaren.Späd till lagom konsistens med lite kokspad.Lägg till sist i smörklicken och vispa moset pösigt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • evaldo 12 april 2008

    Hej har ärit rotmos i dag, det var en njutning. Har lagt in en bild också hoppas du inte misstyckr. Yngve

  • evaldo 12 april 2008

    Hej har ätit rotmos i dag, det var en njutning. Har lagt in en bild också hoppas du inte misstycker. Yngve

  • enAnnan 17 oktober 2008

    Underbart gott mos! Bra höstmat och nyttigt för hela familjen. Rekommenderas

  • emeno1 21 september 2012

    Ska man koka allt i 5 dl vatten? Då blir det ju mer ångat :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.