Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaksgratäng

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegott !!!

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva rotsakerna ganska tunt. Grovhacka gul lök. Häll grönsakerna i en kastrull, tillsätt fond, vatten och grädde. Koka alltihop drygt 5 minuter. Tillsätt hackad persilja och vitlök. Rör ner osten (spara lite för att lägga ovanpå sedan). Krydda och smaka av. Häll rotsaksblandningen tillsammans med kokspadet i en ugnsform och strö över resterande ost. Grädda cirka 30 minuter i 225 grader, tills gratängen fått fin färg och rotsakerna mjuknat (känn med provsticka).

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • JennyV 17 januari 2009

    Smaskens!! Tillsatte även frysta provencaliska örter när jag hade kokat rotsakerna och då blev det en jättegod smak! Detta recept kommer jag att göra om!!!

  • Carpediem76 18 september 2010

    Jätte gott, tack för receptet :)

  • mynt113 1 april 2011

    supergott

  • erba 15 januari 2012

    Detta var verkligen en supergod rotsaksgratäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.