335 kalorier per portion
Gryta och paj allt-i-ett.
Enkelt att göra och en vegetarisk rätt.
Instruktioner
- Skär morötterna, kålroten och palsternackan i tärningar.
Skiva purjolöken.
Koka rotsakerna mjuka i buljongen i en kastrull på svag värme i 15-20 minuter.
- Hacka ihop mjöl, bakpulver, persilja och margarin, gärna i matberedare. Tillsätt yoghurt och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tillsätt ev. lite vatten om degen verkar torr.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till 1 cm tjocklek. Ta med kakmått eller ett glas ut runda kakor, ca 7 cm i diameter.
- Lägg rotsakerna med sin buljong i en ugnssäker form.
Lägg på degkakorna. Pensla degen med mjölken.
- Grädda i ugnen tills degen har blivit frasig och fått fin färg, 20-25 minuter.
Publicerat den
16 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar