Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsakssoppa med ostklimp

 
Skriv ut

Var inte en fegis - våga prova klimpen! Det är den som gör soppan och hemma hos oss äter vi klimp med soppa! Vill man ha en finare soppa kan man skära grönsakerna i bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv rotsakerna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skålla, skala och finhacka tomaterna. Hacka löken. Fräs allt utom tomaterna tillsammans med vitlök i en gryta. Slå över vatten och tillsätt buljong. Låt koka ca 5-10 min. Gör under tiden klimpen. Blanda alla ingredienserna till klimpen utom osten i en skål. Rör med gaffel tills smeten blir smidig och klumpfri. Smeten ska kännas elastisk, då är det rätt konsistens. Rör i osten och smaka av med salt. Det ska bli en ganska salt smet.
  2. Koka upp en stor kastrull med 1 l vatten och köttbuljongtärning. Klicka i klimpsmeten med tesked. Efter en liten stund får man röra med sked i botten för klimpen brukar fastna. När den flyter upp till ytan är den klar.
  3. Häll i klimpen i ett durkslag och lägg i soppan tillsammans med de hackade tomaterna. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.