Var inte en fegis - våga prova klimpen! Det är den som gör soppan och hemma hos oss äter vi klimp med soppa! Vill man ha en finare soppa kan man skära grönsakerna i bitar.
Instruktioner
- Riv rotsakerna grovt på rivjärn eller i matberedare. Skålla, skala och finhacka tomaterna. Hacka löken. Fräs allt utom tomaterna tillsammans med vitlök i en gryta. Slå över vatten och tillsätt buljong. Låt koka ca 5-10 min. Gör under tiden klimpen.
Blanda alla ingredienserna till klimpen utom osten i en skål. Rör med gaffel tills smeten blir smidig och klumpfri. Smeten ska kännas elastisk, då är det rätt konsistens. Rör i osten och smaka av med salt. Det ska bli en ganska salt smet.
- Koka upp en stor kastrull med 1 l vatten och köttbuljongtärning. Klicka i klimpsmeten med tesked. Efter en liten stund får man röra med sked i botten för klimpen brukar fastna. När den flyter upp till ytan är den klar.
- Häll i klimpen i ett durkslag och lägg i soppan tillsammans med de hackade tomaterna. Njut!
Publicerat den
23 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar