Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsellerisoppa med rökt sidfläsk och chévretoast

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rökt sidfläsk och picklade champinjoner gör den här soppan till något lite extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Picklade champinjoner: Blanda ättika, socker och ljummet vatten. Rör tills sockret smält. Lägg i champinjonerna och lök och låt marinera i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och skär rotselleri och potatis i bitar. Lägg i en kastrull med lök, vatten och buljongtärningar. Koka mjuka under lock ca 15 minuter. Mixa slät med stavmixer och häll i grädden. Koka upp och smak av med salt.
  4. Tärna sidfläsket och stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på ett hushållspapper. Lägg brödskivorna på en plåt. Lägg på chévre. Gratinera gyllene högt upp i ugnen, ca 10 minuter.
  5. Servera soppan toppad med knaprigt sidfläsk och chévretoast. Garnera med hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.