Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Roxy"s Äpple och kola cheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Det här är en av favoriterna i hemmet. Make älskar att göra olika typer av cheesecakes och detta är definitivt en vinnare. Tar ett tag att göra men definitvt värt tiden

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 150 grader
  2. Blanda farinsocker, grahamkexsmulorna, de malda pecannötterna i en skål. Häll i det smälta smöret. Blanda väl. Sprid blandningen jämt över botten av en kakform och upp med sidorna till den höjd du vill ha. Baka runt 10 minuter och låt den svalna innan du lägger i fyllningen.
  3. Medan bottnen svalnar blandar man ihop ostblandningen. Använd en elvisp och blanda ihop Philadelhiaosten, socker, kolasåsen, mjölet tills det är slätt.
  4. I en stor panna sauterar du äppelskivorna med smöret, resten av farinsockret , nejlika, kanel, muskotnöt tills äppelskivorna är mjuka.
  5. Placera ett lager av äppleskivor i på kakbottnen, ungefär 2 cm mellanrum. Lägg i halva delen av ost smeten och sprid ut. Lägg i ytterligare ett lager av äppleskivor och sedan resten av ostsmeten. Toppa av med resten av äpplena.
  6. Gå tillbaka till din stekpanna och lägg i vattnet, och börja koka av socker/kryddmixen i pannan. Låt sockret komma till bubblande. Lägg sedan i vispgrädden och blanda väl, fortsätt att vispa tills det börjar tjockna. Låt svalna lite, skeda blandingen över äpplena och sätt kakan in i ugnen.
  7. Baka runt 50-60 min tills mitten av kakan är nästan satt. Låt svalna innan servering.
  8. Tips! Om du är orolig för att kakan ska spricka vilket kan hända med cheesecakes, så kan du sätta en liten ungssäkerform med vatten i under kakan. Det brukar hjälpa.

Kommentarer (2)

  • annehli 8 september 2010

    2,5 ST pecannötter, eller är det nån måttenhet? Tex deciliter? Det framgår ej. I övrigt verkar receptet smarrigt!!

  • Meloela 1 mars 2011

    Denna var supergod! Men, det behövs verkligen inte så mycket philadelphiaost som det står skrivet här. Sen tyckte jag personligen att det blev lite klent med 3 äpplen så jag skivade upp 3 till =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.