Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Royalbasilika ostbågetårta

 
Royalbasilika ostbågetårta Royalbasilika ostbågetårta
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En härlig tårta som passar ypperligt till all sorts gravad eller rökt fisk. Både varm eller kallrökt. Ett perfekt tillbehör på buffébordet. Ostbågebitarna kommer att flyta upp och bilda en god botten.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Klä in en form med löstagbara kanter med smörpapper. Skär tomaten i 4 skivor och lägg som en fyrklöver i centrum av formen. Lägg ut basilikabladen i en krans runt om. Smula ostbågarna så de blir i mindre bitar och sprid över. Vispa ihop grädde, salt och ägg. Rör ner finriven ost i äggblandningen och häll försiktigt blandningen i formen. Grädda längst ner i ugnen 40-45 minuter. Låt svalna innan ni tar bort kanten och vänder upp på serveringsfat. Serveras avsvalnad eller kall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.