- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Maträtt som är enkel, gott och kan dessutom serveras när man har gäster.
Instruktioner
- Dela fetaosten och soltorkade tomater i små bitar. Riv rödlök med rivjärn och blanda i vildsvinfärs. Tillsätt salt och peppar. Tillsätt några droppar tabasco för att få lite starkare smak.
- Forma köttet till avlånga fyrkantiga biffar och lägg blandning av fetaost och soltorkade tomater i ena halvan av biffen och sedan vik den andra halvan på den.
Häll några droppar rapsolja på en ungssäker form och placera biffarna i formen.
- Värm ungen till 200 grader.
- Placera formen i mitten av ungen och låt biffarna stekas i ungen för 30 minuter. Vänd om biffarna under tiden.
Sista 10 minuter ska värmen höjas till 250 grader till biffarna får färg.
- Koka råriset under tiden. Koka upp vatten och tillsätt en buljongtärning istället av salt. Tillsätt några droppar olivolja.
- Tillsätt råriset och låt koka 10 minuter på svag värme. Tillsätt kryddor och blanda. Dra kastrullen från plattan och låt gärna stå några minuter.
- Stek några champinjoner och lägg på biffarna.
- Nu är maten klar och det kan avnjutas med en god grön sallad.
Publicerat den
2 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar