En vegetarisk, lite magrare paj som passar lika bra på buffébordet som ensamrätt.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Klä överkanten runtom med aluminiumfolie.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Ta bort folien.
- Skala och skiva vitlöken. Grovhacka soltorkade tomater och rucola. Fräs vitlöken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt soltorkade tomater och rucolasallad. Låt det fräsa med några minuter med några msk olja från tomaterna.
- Skiva färska tomater och täck bottnen med dem. Lägg rucolafräset över. Smula fetaosten över det hela.
- Vispa samman äggen med mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll det över det hela och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
- Fördela oliver över den nygräddade pajen.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar