Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rucolapaj med feta

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En vegetarisk, lite magrare paj som passar lika bra på buffébordet som ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen kallt ca 30 minuter. Klä överkanten runtom med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter. Ta bort folien.
  3. Skala och skiva vitlöken. Grovhacka soltorkade tomater och rucola. Fräs vitlöken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt soltorkade tomater och rucolasallad. Låt det fräsa med några minuter med några msk olja från tomaterna.
  4. Skiva färska tomater och täck bottnen med dem. Lägg rucolafräset över. Smula fetaosten över det hela.
  5. Vispa samman äggen med mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll det över det hela och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  6. Fördela oliver över den nygräddade pajen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.