Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullad dillströmming

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En gammaldags maträtt som min mormor brukade göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp bort ryggfenan på strömmingen och rulla ihop dem med skinnsidan utåt. Lägg dem tätt ihop i en kastrull.
  2. Blanda ihop lagen, häll den över strömmingen. Låt det hela koka upp och sen försiktigt småsjuda i 8 - 10 min.
  3. Dra kastrullen från värmen och kyl snabbt. Strömmingen blir bäst om den får stå kallt 1 -2 dygn före servering. Äts kall med potatis och kokta ärtor.
  4. För den som vill ha sås till passar att blanda gräddfil med senap och bostongurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.