Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rullad sushi med sobanudlar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Sushi handlar om mycket mer än rå fisk och ris. Det är en elegant form av japansk matlagning och mycket varierad och mångsidig. Sushi kan göras av tillagad fisk, kött, ägg ost och alla möjliga sorters grönsaker. Bara ingredienserna passar till riset kan du göra ljuvliga sushi av det mesta. Sushi är oemotståndligt för ögat, smaken är ren och det är fantastiskt nyttig mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använder du tonfisk av sashimikvalitet så skär den i smala strimlor. Använder du tonfiskfilé så hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn tonfisken i 30-60 sekunder på alla sidor så att kanterna är förseglade men mitten är rå. Låt den svalna och skär den i strimlor.
  2. Koka sobanudlarna tills de är precis mjuka, låt dem rinna av och skölj dem under rinnande kallt vatten. Låt dem sedan rinna av väl igen. Blanda försiktigt sobanudlarna med salladslök, soja, risvinäger, en nypa wasabi och inlagd ingefära.
  3. Lägg en noriplatta med den släta sidan nedåt på en sushimatta med den längsta sidan vänd mot dig. Lägg en sjättedel av nudelblandningen på mattans bortersta tredjedel. Lägg en rad gurka tvärs över nudlarna och avsluta med ett lager tonfiskstrimlor.
  4. Lyft sushimattans närmaste sida och rulla sakta mattan från dig så att norin omsluter fyllningen. Håll ett jämnt och försiktigt tryck och lyft undan mattan under tiden du rullar.
  5. Lägg rullen på en skärbräda med skarven nedåt. Dela den i 4 lika stora bitar med en fuktig och mycket vass kniv. Fortsätt på samma sätt med resten av ingredienserna. Servera med soja och inlagd ingefära.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.