Rullader med svampfyllning

Delikata rullader med god gräddsås. Har du färska kantareller blir de ännu festligare.

Ingredienser

8 lövbiffar
Salt
Peppar

Fyllning:
1 stor gul lök, finhackad
100 g champinjoner eller kantareller hackade
4 tomater, skållade och skalade
1 tsk körvel
1 krm timjan

Sås:
2 dl buljong
1 dl grädde
1-2 tsk kinesisk soja
1 tsk ljus dijonsenap
Arrowrot och vatten
Hackad persilja

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
2216
Sparat:
51

Gör så här

Fräs lök och svamp i matfett tills vätskan kokat in. Lägg i tomater och kryddor och koka i 10 minuter.

Platta ut köttet och fördela fyllningen över biffarna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn rulladerna väl runt om och lägg dem i en gryta. Häll i buljongen och låt grytan småkoka cirka 45 minuter.

Ta upp rulladerna. Späd skyn med grädde och smaka av med soja och senap.

Red med lite arrowrot utrört i vatten. Strö över persilja.

Servera med gelé eller lingon.

LIKNANDE RECEPT

Rullader recept
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
av kalaja
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT